WOW Server | EVOWOW Official WOW Server Website
WOW Server

Новини Новини


Старт на тестовете за вотинг системата

Да ни е честита новата система за гласуване и точките, които тя носи като награда. Всички които ни помагат ще бъдат възнаградени с витруална валута (Vote Points). С тях ще можете да пазарувате някои предмети или материали в Шоп-а (в разработка е)

Защо да гласуваме за вас?

Биха ни запитали някои посетители/потребители. Целта е проста и има общо значение, както за нас така и за самите Вас.

Гласувайки за нас, Вие спомагате да се увеличи популярноста на нашият сървър а това води до увеличение на популацията. Както вече се досещате, популацията на сървъра касае играчите или в случая самите Вас.

Колкото по-голяма е популацията на един гейм-сървър, толкова забавлението в него е по-голям и по-често.

Например:

  • Ще намирате по-лесно играчи за RAIDs/Groups.
  • По-често сървъра ще Ви вика в бойните земи.
  • По-често ще си намирате противници за битки на арената.
  • По-лесно ще намирате материали в оказиона.
  • По-лесно ще намерите група за труден Quest.

И доста други неща за които не се сещам в момента.

Гласуването не е задължително за никого,

но е една възможност сами да направите вашите забавления по-приятни.


Мъже + агресивни игри = взривоопасна комбинация

Ново проучване сочи, че мъжете, които играят игри с насилие и след това мислят за тях в следващите 24 часа, са по-агресивни от:

  • мъжете, които играят същите игри, но не мислят за тях;
  • мъжете, които играят игри без насилие;
  • всички жени, дори онези, които играят игри с насилие и мислят за тях.

Данните за необичайното откритие са публикувани в „Social Psychological and Personality Science” (журнал за науката за социалната психология и личността). Проучването е проведено от Брад Бушман от Щатския университет на Охайо и Брайън Гибсън от Университета на централен Мичиган (и двете висши учебни заведения се намират в САЩ). Двамата учени изследват две групи равен брой колежани. Едната играе игри с насилие като “Mortal Kombat”, а другата – такива без като “Guitar Hero”. След това на случаен принцип половината от общия брой студенти получават задачата да мислят как могат да подобрят представянето си на играната игра. След 24 часа учените тестват нивото на агресия при всички. Ето как протича любопитното измерване според Брад Бушман:

„Участниците в проучването се състезават по двойки за изпълнението на определена задача. Победителят има право да накаже загубилия, като му пуска силен шум през чифт слушалки. Нивото на звука варира от 0 до 105 децибела (което се равнява на противопожарна аларма). Победителят решава и колко дълго да продължи аудио атаката.”

В рамките на проучването се оказва, че мъжете, които играят игри с насилие и после мислят за тях, са по-агресивни в наказанията от всички останали участници. Жените не показват разлика в нивото на агресия, независимо какви игри играят и дали мислят за тях.

Следващата ММО игра

от Майк Морхайм


Следващата ММО игра

Следващата ММО игра няма да е конкуренция на WOW, съобщи главният изпълнителен директор на Blizzard, Майк Морхайм...
Дори след края на BlizzCon 2008 от миналата седмица малки парченца информация за бъдещите планове на Blizzard Entertainment продължават да излиза на бял свят. В интервюта публикувани тази седмица двама представители на компанията разказват на Wired за това с какво ще бъдат изпълнени идните години на разработчика-разпространител.

Първото беше с Роб Пардо, вицепрезидент на отдела по гейм дизайна на компания Blizzard със седалище Ървин, Калифорния. Той беше запитан кога наскоро обявената ролева игра Diablo III ще излезе в магазините. На BlizzCon заглавието за първи път беше достъпно за игра от страна на публиката.

“Въпреки че изглежда наистина завършено, много от съдържанието просто не е там”, каза той имайки предвид излъсканото геймплей демо, което се появи на събитието. “Имаме още много работа по отделни глави в сюжета на играта, както и по всички куестове и различните същества. Има да я разработваме още много време преди да се превърне в нещо...със сигурност ще излезе след StarCraft II."

Трансформацията на Starcraft II в трилогия беше голямата новина на BlizzCon 2008. Но да не забравяме и спотайващата се в сенките мистериозна масивна мултиплейър игра на Blizzard, която беше обявена за първи път с пост в официален форум през декември на 2007г. Wired попита друго светило от Blizzard, главния изпълнителен директор Майк Морхайм, дали проекта не е продължение на WOW, което компанията отрече в миналото.

“Няма да е продължение на World of Warcraft”, утвърди той. “Ще бъде различна. Не се опитваме да заменим World of Warcraft с тази нова ММО игра. Опитваме се да създадем различно масивно мултиплейър изживяване и се надяваме, че World of Warcraft ще продължава да бъде сила, когато това заглавие излезе.”


Новата MMO игра на Blizzard ще бъде за конзоли?

Какъв е слухът: Това, че Blizzard работят по масова мултиплеър онлайн игра, която не е свързана със света на World of Warcraft не е нова информация. Разработчика потвърди това още през декември, когато представител на Blizzard каза на официалния форум на WOW, че новите обяви за работа по "Next-Gen MMO" не са за експенжън на супер успешната масова онлайн игра.

Макар и фокуса на провелото се миналият уикенд BlizzCon да бе трилогията Starcraft II, Diablo III и експенжъна на WOW с подзаглавието Wrath of the Lich King, от Blizzard също така намекнаха за някои неща, свързани с гореспоменатата MMO игра. В интервю за блога на MTV, Джефри Каплан - режисьор на играта World of Warcraft потвърди, че работи по все още необявен проект и спомена възможността тази MMO игра да се появи за конзоли.

"Определено към настоящия момент на правим адаптация на World of Warcraft за конзола", започна Каплан. "Но това не означава, че други наши MMO игри няма да се появява на конзоли. Освен това имаме доста опит с игрите за конзоли - доста от тях са наследство от Swingin' Ape [разработчика на Starcraft: Ghost], които наистина са наясно с конзолите от ново поколение. Така че имаме подготвени за вас интересни неща".
За разработчик, който не е правил игра за конзола през това хилядолетие, почти никой не изразява съмнение, че Blizzard ще се справят на не-PC платформа. Още от Diablo II и вече безкрайно отлаганата Starcraft: Ghost винаги е имало слухове за плановете на компанията, които често са се оказвали грешни.

И все пак има доста данни, че все още необявената нова MMO игра на Blizzard наистина ще се появи за конзоли. Най-силния довод за това е гореспоменатото съобщение за работни места, в които от Blizzard търсят разработчици с опит с конзолните игри.

Освен това, макар и Blizzard да е все пак автономен като част от новосформираната корпорация, все пак може да се окаже, че от Activision натискат разработчика да прави мултиплатформерни игри, особено напоследък с голямата, свързана с пиратството на PC игри. Освен това новата им игра Diablo III, за която Джей Уилсън от Blizzard намекна, че има още "години" до появата си в момента има потребителски интерфейс, който прекрасно си кореспондира със стандартен геймпад за конзола.

Последна забележка: Независимо от плановете на Blizzard, все пак не очаквайте новата MMOG да се появи за това поколение конзоли. Според Каплан ще мине "доста време", преди играта да се появи на пазара, а много от експертите в индустрията смятат, че следващата вълна конзоли ще се появи в 2011 или 2012. Следователно няма да има много смисъл да се пуска супер скъпа MMO игра, каквато е доказано, че често има живот от повече от 10 години точно в този етап от живота на Xbox 360, PlayStation 3 или дори Wii.

Официалната версия: "Както сме споменавали вече многократно, Blizzard не сме правили официални изявления за конзолни проекти, а нямаме и настоящи планове за конзолни игри", каза представител на Blizzard. "С три големи игри за PC, които в момента разработваме, всичките ни усилия са посветени на тях".

Лъжа или истина?: Явно е истина. Май по-скоро трябва да се питаме не "дали" ще има конзолна MMORPG на Blizzard, а по-скоро "кога".