За EVOWOW | EVOWOW Official WOW Server Website
За EVOWOW

История на EVOWOW Server История на EVOWOW Server

Създаден от една експериментална идея около Април 2007 г., EVOWOW вече дълги години присъства в игралната зона наречена World of Warcraft.

EVOWOW е преминал през какви ли не перипети за да стигне до сегашния си статут в Бъглгарското гейм пространство.

Първичната идея дойде от М. Петров (MeKeTa).

Стартиран въз основа на един от най-старите емулатори (Wow-Emu 1.8) и домашният компютър на MeKeTa, EVOWOW започна да попълва първите си редици с играчи, жадни за кръвта на Illidan и всичко живо в World of Warcraft Burning Crusade.

Проблеми обаче има доста - ресурсите на един домашен компютър, липсата на 100% uptime, емулатора който се ползваше.

Тук се появи и моето предложение, да преместим сървъра на отделна машина, хоствана в EVO.Bg и да сменим емулатора, който системата ползваше до момента.


Ето я и първата самостоятелна машина на EVOWOW:

Снимка 1 Снимка 1

Сървъра премина на Windows Server 2003 като ОС, Mangos Project за емулатор,  Project Silvermoon за World Database и хост http://wow.evo.bg/

За няколко месеца(3-4), това което мислехме за достатъчно беше размазано от наплива на хора търсещи добър и поддържан сървър на World of Warcraft BC. Появиха се тежки моменти. Когато влизаха повече от 120 потребители, всичко отиваше по дяволите... Лаг/Краш/Фрийз... неприятна работа.

Юли 2007 г. Последва още едно преместване на друг по-силен хардуер, на който нямам снимки за съжаление. Проблема с ресурсите беше временно решен

Февруари 2008 г. Предложението ми да се събере някаква сума за сървърна машина беше посрещнато с доста дарения. Потребителите се оказаха по-заинтересувани от колкото очаквах в действителност. За по-малко от месец, беше събрана сумата от 1000 лв. Идеята беше фирмата в която работя да добавят още толкова пари за да се купи наистина хубава машина, НО това така и не се случи.

За да не разочаровам всички потребители, със събраната сума закупих една сървърана машина и закупих още една идентична на нея.

След малък ъпгрейд на 2-те машини се получи следната конфигурация:

Servers

BIOS Information
Vendor: FUJITSU SIEMENS // Phoenix Technologies Ltd.
Version: 4.06  Rev. 1.08.2532
Release Date: 04/04/2008
=============
Hardware Info
=============
Product Description: Fujitsu PRIMERGY RX100 S4 - Xeon 3040 1.86 GHz
Cache Per Processor: 2 MB
Cache Memory: 2 MB L2 Cache
Form Factor: Rack-mountable - 1U
Type: Server
Dimensions (WxDxH): 43 cm x 56 cm x 4.3 cm
Weight: 12 kg
Processor: 1 x Intel Xeon 3040 / 1.86 GHz ( Dual-Core )
Hard Drive: 2 x 500 GB - removable - Serial ATA-300
Networking: 2 x Gigabit Ethernet Adapter
Power: AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
RAM: 4 GB (installed) / 8 GB (max) - DDR2 SDRAM - ECC - 667 MHz
Storage Controller: Serial ATA ( Serial ATA-300 ) ; IDE ( ATA-100 )
Optical Storage: CD-RW / DVD-ROM combo
Server Scalability: 1-way

Ето и актуална снимка:

EVOWOW Servers


Този ъпгрейд, промени бъдещето развитите на игралният сървър изцяло. С малка помощ от И. Вачков(core-ix) /мой скъп приятел/ направихме още няколко оптимизации, които позволиха цялата система да поддържа до 500 онлайн играча в един момент без проблем със системните ресурси.

Две години по късно (Юни 2010 г.) закупих домейните evowow.com и evowow.net(по-късно и evowow.org) с една единствена идея: Първата стъпка към самостоятелност.

11 Ноември, 2010 г.: Статира новата ни уеб-страница. Изградена от нулата, страницата ни поддържа почти всичко необходимо за един wow player. Галерия, Статистики, FAQ, Wiki, Армори, Вотинг система, Вотинг/Донате Магазин и др.

EVOWOW е един от малко Български, WOW Servers които все още могат да предложат чудесни изживявания и забавни моменти за вашето свободно време.

До колкото ми е известно, много от нашите колеги, по една или друга причина спряха да функционират.

Мога само да Ви уверя, че EVOWOW ще продължи да съществува още дълго време.