FAQ | EVOWOW Official WOW Server Website
FAQ

Често задавани въпроси Често задавани въпроси

Реферал система

Обща информация за wow referral системата.


Реферал Система

Реферал системата не може да бъде обяснена с две думи, но ще се опитам да бъда изчерпателен.

Ще я нарека "система за изпращане на покани", но това ще обясни само една малка част от идеята.

Каква функция изпълнява този модул? Как работи?


Модула Ви дава възможност да изпратите писмо от сайта и да поканите ваш приятел или познат, който би се заинтересувал от играта при нас. Разбира се поканения не е длъжен да приеме поканата и може да откаже. Ползването на модула е пожелание, но би спомогнало да се увеличат редовните играчи в сървъра ни, а това ще се отрази на качеството на игра на самите Вас. Също така модула си има своите приемущества - сериозни награди.

Със самото пускане на този модул. Всички новодошли потребители, било то поканени или не ще получат статус (Ученик) и достъп до Leveling бонус наградите.

На всеки 10-то ниво от играта си, ще имат възможността да получат подарък. (Pandora's Box)

Pandora's Box

 

Pandora's Box се наричат всички награди свързани с реферал системата. Те са различни по вид и съдържание. Имат неизвестен процент (%) шанс за това, което ще намерите в нея. Всяка една награда се получава само по веднъж в играта и само на един герой от профила Ви.

Реферал системата предлага два вида статус на потребителите. (Учител), и (Ученик). Всеки статус предлага различни награди и възможности в сайта. По подразбиране всички потребители получават статус Ученик, това означава, че те все още не могат да изпращат покани. докато не покрият изискванията за Учител и не се дипломират.

Условията са прости

За да се дипломира като Учител един Ученик, е необходимо да има: (Условията могат да бъдат променяни с времето)

 1. 80-то ниво герой.
 2. 600 завършени задачи (Quests)
 3. Научени две основни професии + второстепенните (общо 5)
 4. 100 Убийства (Honorable Kills)
 5. 50 000 Хонор точки (Honor Points)
 6. Една седмица онлайн игра в сървъра.
 7. Присъединяване в Guild (Гилдия)

Веднага след като покриете тези условия (повечето настоящи герои ги имат). Можете да се дипломирате. Това става от Меню -> Профил -> Преглед на Поканите

Ако покривате условята, ще видите бутон дипломиране.

Веднага след като се дипломирате, сървъра ще Ви изпрати награда по пощата в играта - (Pandora's Box), но със съвсем друго съдържание от Leveling бонус наградите. Ще я получите както обикновенно по пощата си в играта.

- Иеййй, вече сте дипломиран Учител ;)

Всеки Учител, има право да изпрати 5 (пет) покани. Всяка покана трябва да е изпратена до реален e-mail адрес на ваш познат, приятел или друг вид познанства. Не е желателно да изпращате покани до хора, които не познавате. Вероятноста да я приемат е изключително малка.

Тези 5 покани се равняват на 5 поканени потребители. В един и същи момент, всеки учител може да има максимално 5 ученика (поканени приятели). За да бъде един новорегистрирал се потребител ваш ученик, той трябва да приеме поканата Ви. Приемането става като се регистрира от URL адреса, който сървъра ще изпрати до e-mail адреса, към който сте изпратили поканата.

Да предположим, че имате приятел с име Николай, за който знаете, че играе World of Warcraft и искате да го поканите в нашият Wow Server, за да можете да играте заедно и взаимно да се възползвате от бонусите на система.

 1. Избирате от менюто Профил -> Изпрати Покана
 2. Попълвате Вашето име или прякор (нещо по което ще Ви познае)
 3. Въвеждате e-mail адрес на Вашият приятел (Николай)
 4. Въвеждате съобщение, защо му изпращате тази покана. - ще увеличи шанса да я приеме.
 5. След това натискате Изпрати.

Модула ще провери дали имате статус Учител и дали имате достатъчно свободни покани. Ако всичко е по план, ще изпрати автоматично генерирано писмо до зададеният e-mail адрес и ще отнеме една от свободните Ви покани.

Не се притеснявайте за това че поканите Ви намаляват. Те се възстановяват когато един от вашите ученици се дипломира.

Има вероятност поканата Ви да не бъде приета. Тогава тя остава в режим на изчакване. Периода на изчакване е 3 дни. Ако през тези 3 дни поканата не бъде приета, тя бива изтрита и се възстановява в профила Ви.

Ако поканата Ви бъде приета и вашият приятел "Николай" се регистрира при нас, чрез реферал URL адресът, тогава Вие вече имате Ученик и вашите профили са взаимно свързани.

След като вече имате ученик или няколко ученици, Вие ще започнете да получавате награди (Pandora's Box) за всяко 10 ниво, което ученикът Ви постигне. Наградата ще пристига веднага след като Ученика поиска своята награда. Двете награди имат съвсем различно съдържание една от друга и са съобразени с нивото, което ученикък Ви е постигнал.

Такива награди ще получавате и двамата докато Ученика не достигне 80-то ниво. Тогава от него вече ще се изисква да постигне условията за Учител и да се дипломира като Вас самите. На дипломирането си, Вие като негов Учител и наставник също ще получите награда - друг тип (Pandora's Box)

Това е основния процес, през който всеки новорегистрирал се потребител ще има възможността да премине. Имащ или нямащ Учител, той ще има достъп до Leveling наградите. Ако има Учител, то награди ще получават и двамата.

Вие като Учител/Наставник. за всеки дипломиран ваш Ученик, ще получите една Диплома. В зависимост колко дипломирани ученици имате, тази бройка ще се увеличава. Дипломите са ценен фактор за всеки потребител в сървъра защото стещу тях, всеки Учител ще може да получава (Rare Pandora's Box) а за всяка диплома над 5 (Epic Pandora's Box) + дарителски точки (dpoints)

Всеки ваш Ученик, ще може да вижда имената на всички ваши герои. Вие от ствоя страна ще виждате до къде е стигнал с постиженията си от списъка за Дипломиране. Идеята да виждате взаимно имената на героите си има социално значение. Не сте длъжни да си помагате един на друг, но е хубаво ако го правите.

Какво е Pandora's Box и какво е съдържанието и?


Pandora's Box

Pandora's Box е предмет който съдържа вашата награда. Наградите варират от обикновенни consumables(колби мана/кръв) до хероик предмети, емблеми, редки маунтове и петове.

Наградите от реферал системата са доста разнообразни и интересни, но най-вече целта им е да бъдат полезни на тези, които ги получават.

Кутиите биват няколко вида.

Pandora's Box. (Leveling Type) за ученик и за учител (двете са коренно различни както Ниво/Тип)

Този тип съдържа подпомагащи всеки играч вещи. (Злато, Консумативи, Оръжия, Армор, токени или валута). Всяка една от тях е различна за всяко 10-то ниво и има неизвестен % шанс за това което ще Ви се падне. Някои неща имат гарантиран дроп. Примерно за левел 10-ти кутията задължително ще Ви да де от 50 до 100 злато.

Rare Pandora's Box Също като предната кутия съдържа (Злато, Консумативи, Оръжия, Армор, токени или валута), но от различен тип и големина.

Epic Pandora's Box - Съдържа само трудно достъпни предмети, хероик марки, маунтове и др. интересни предмети. Също така има гарантиран дроп от 5000 злато, Emblem of Frost.

За сега няма да изброявам всички предмети, които имат шанс да ви се паднат, за да мога в бъдеще време да ги балансирам спрямо интереса и търсенето им.

Какво печели сървъра от това?


Основната идея на този модул е да подпомогне популацията на сървъра, като Ви позволи ВИЕ да го направите по-посещаван. Да привлече не само нови потребители, но да привлече потребители, които познавате. Да позволи създаване на социални контакти между потребителите с цел улесняване намирането на гилдия, pvp другарчета, райд други и всичко останало, свързано с отборната игра, която не неизбежна за всеки Wow Server.

Също така да подпомогне новодошлите потребители с gear/gold за да нямат критични ситуации от сорта (нямам злато да си науча скиловете/нямам злато за летене в Outland) и др.
 

Има ли някакви правила?


За да има съществена полза от тази идея:

 • Забраняват се мулти-регистрациите. При нарушения, ще ви бъде отнето правото да ползвате модула. (системата има много чувствителен филтър за подобни опити) Съвпаденията с IP адреси между Ученик - Учител се смята за критично нарушение.

Преди да се опитате да нарушите това правило се замислете кого всъщност се опитвате да измамите. Сървъра или сами себе си. Разликата между наградите няма, дали ученикът Ви е ваша мулти регистрация или истински реален потребител. Единствено Вие ще загубите един истински играч повече в сървъра ни + достъпа си до системата.

Легенда


 • Ученик: Потребителски статус на всеки новорегистрирал се, било с покана или без.
 • Учител: Потребителски статус, даваш възможност за изпращане на покани и получаване на дипломи.
 • Дипломиране: Преминаване от един потребителски статус (Ученик) към следващият (Учител)
 • Диплома: Основен фактор за това каква награда ще получи всеки Учител.

Повече информация можете да получите в нашите форуми. Или използвайте нашата форма за Обратна ВръзкаАвтор Автор: EVOWOW Private Wow Server
Последна промяна: 13 Януари 2015 11:06:52