Мъже + агресивни игри = взривоопасна комбинация | EVOWOW Official WOW Server Website
Мъже + агресивни игри = взривоопасна комбинация

Цялата статия Цялата статия

Мъже + агресивни игри = взривоопасна комбинация

Агресия?


Мъже + агресивни игри = взривоопасна комбинация

Ново проучване сочи, че мъжете, които играят игри с насилие и след това мислят за тях в следващите 24 часа, са по-агресивни от:

  • мъжете, които играят същите игри, но не мислят за тях;
  • мъжете, които играят игри без насилие;
  • всички жени, дори онези, които играят игри с насилие и мислят за тях.

Данните за необичайното откритие са публикувани в „Social Psychological and Personality Science” (журнал за науката за социалната психология и личността). Проучването е проведено от Брад Бушман от Щатския университет на Охайо и Брайън Гибсън от Университета на централен Мичиган (и двете висши учебни заведения се намират в САЩ). Двамата учени изследват две групи равен брой колежани. Едната играе игри с насилие като “Mortal Kombat”, а другата – такива без като “Guitar Hero”. След това на случаен принцип половината от общия брой студенти получават задачата да мислят как могат да подобрят представянето си на играната игра. След 24 часа учените тестват нивото на агресия при всички. Ето как протича любопитното измерване според Брад Бушман:

„Участниците в проучването се състезават по двойки за изпълнението на определена задача. Победителят има право да накаже загубилия, като му пуска силен шум през чифт слушалки. Нивото на звука варира от 0 до 105 децибела (което се равнява на противопожарна аларма). Победителят решава и колко дълго да продължи аудио атаката.”

В рамките на проучването се оказва, че мъжете, които играят игри с насилие и после мислят за тях, са по-агресивни в наказанията от всички останали участници. Жените не показват разлика в нивото на агресия, независимо какви игри играят и дали мислят за тях.


EVOWOW News