Новата MMO игра на Blizzard ще бъде за конзоли? | EVOWOW Official WOW Server Website
Новата MMO игра на Blizzard ще бъде за конзоли?

Цялата статия Цялата статия

Новата MMO игра на Blizzard ще бъде за конзоли?

Слухове или?


Новата MMO игра на Blizzard ще бъде за конзоли?

Какъв е слухът: Това, че Blizzard работят по масова мултиплеър онлайн игра, която не е свързана със света на World of Warcraft не е нова информация. Разработчика потвърди това още през декември, когато представител на Blizzard каза на официалния форум на WOW, че новите обяви за работа по "Next-Gen MMO" не са за експенжън на супер успешната масова онлайн игра.

Макар и фокуса на провелото се миналият уикенд BlizzCon да бе трилогията Starcraft II, Diablo III и експенжъна на WOW с подзаглавието Wrath of the Lich King, от Blizzard също така намекнаха за някои неща, свързани с гореспоменатата MMO игра. В интервю за блога на MTV, Джефри Каплан - режисьор на играта World of Warcraft потвърди, че работи по все още необявен проект и спомена възможността тази MMO игра да се появи за конзоли.

"Определено към настоящия момент на правим адаптация на World of Warcraft за конзола", започна Каплан. "Но това не означава, че други наши MMO игри няма да се появява на конзоли. Освен това имаме доста опит с игрите за конзоли - доста от тях са наследство от Swingin' Ape [разработчика на Starcraft: Ghost], които наистина са наясно с конзолите от ново поколение. Така че имаме подготвени за вас интересни неща".
За разработчик, който не е правил игра за конзола през това хилядолетие, почти никой не изразява съмнение, че Blizzard ще се справят на не-PC платформа. Още от Diablo II и вече безкрайно отлаганата Starcraft: Ghost винаги е имало слухове за плановете на компанията, които често са се оказвали грешни.

И все пак има доста данни, че все още необявената нова MMO игра на Blizzard наистина ще се появи за конзоли. Най-силния довод за това е гореспоменатото съобщение за работни места, в които от Blizzard търсят разработчици с опит с конзолните игри.

Освен това, макар и Blizzard да е все пак автономен като част от новосформираната корпорация, все пак може да се окаже, че от Activision натискат разработчика да прави мултиплатформерни игри, особено напоследък с голямата, свързана с пиратството на PC игри. Освен това новата им игра Diablo III, за която Джей Уилсън от Blizzard намекна, че има още "години" до появата си в момента има потребителски интерфейс, който прекрасно си кореспондира със стандартен геймпад за конзола.

Последна забележка: Независимо от плановете на Blizzard, все пак не очаквайте новата MMOG да се появи за това поколение конзоли. Според Каплан ще мине "доста време", преди играта да се появи на пазара, а много от експертите в индустрията смятат, че следващата вълна конзоли ще се появи в 2011 или 2012. Следователно няма да има много смисъл да се пуска супер скъпа MMO игра, каквато е доказано, че често има живот от повече от 10 години точно в този етап от живота на Xbox 360, PlayStation 3 или дори Wii.

Официалната версия: "Както сме споменавали вече многократно, Blizzard не сме правили официални изявления за конзолни проекти, а нямаме и настоящи планове за конзолни игри", каза представител на Blizzard. "С три големи игри за PC, които в момента разработваме, всичките ни усилия са посветени на тях".

Лъжа или истина?: Явно е истина. Май по-скоро трябва да се питаме не "дали" ще има конзолна MMORPG на Blizzard, а по-скоро "кога".


EVOWOW News