FBI RAID | EVOWOW Official WOW Server Website
FBI RAID

Цялата статия Цялата статия

FBI RAID

Федерални агенти Raid-ваха


FBI RAID

Федерални агенти Raid-ваха апартамент по подозрение в Gold Farming
Обикновенно когато имам предвид World of Warcraft, думата RAID ме навява на мисълта Blackwing Descent Райд или пречукването на Lich King-а.

Не правете никога подобни размишления ако се намирате в USA защото техните закони позволяват разбиването на врати за подобни действия ;)

Поради този закон, двама студенти от университета в Мичигън вече гледат на нещата по друг начин.

В апартаментът на Ан Арбър нахлули агенти на ФБР по подозрение "Продажбата на виртуална валута, която хората използват в самата игра World of Warcraft". За тези които не са наясно с езика на wow това е (събиране на злато в играта и продаванеото му за истински пари).

Двамата студенти опитали да обяснят на агентите, че са хванали не тези които трябва, защото нито един от двамата дори не играе WOW! хаха

Но защо изобщо на някой трябва да му пука за това? Обикновенно когато се заговори в някоя компания за златото в играта обикновенно отговора е "пич това е само wow злато".

Като за начало, не винаги фарменето на злато е легален процес (до колкото може да бъде изобщо легално). Принципно тези хора или сайтове за купуване на злато са до голяма част измамни или са направени с цел кражбата на акаунти. Просто влизат в профила и продават всичко което може да се продаде от него. Това е само една от причините за това как никога не бих купил злато за реални пари в Близард.

Вероятноста акаунта ви да бъде откраднат и после забранен от Близард е доста голяма.

Това също се отнася за кредитната/дебитната карта, споделяйки номера си с някои съмнителен сайт или тип няма да ви доката нищо хубаво...

Computerworld е открил подробна информация за това как този вид дейност е свързана с цяла подземна мрежа (Botnet или dark universe) Името dark universe е доста подходящо, като се има предвид плашещата информация която минава от там (не само свързана с wow).

С увеличаването на присъствието във витруалния свят или друга MMO среда, става ясно, че със събирането на информация само в реалния живот няма да може да се улови всеки престъпник.

Може би World of Warcraft е новата Матрица?

А може би е време да научите някое цифрово кунг-фу ;)


EVOWOW News