FAQ | EVOWOW Official WOW Server Website
FAQ

Често задавани въпроси Често задавани въпроси

Как да защитим профила си?

Основни начини за предпазване от кражба на акаунта.


Всеки профил/регистрация в нашата общност притежава собствена идентичност, благодарение на собственика си. Стойноста на всеки един профил се определя от това какво притежават героите в него. В някои случаи стойноста е доста голяма, била тя финансова или сантиментална.

Поради тази стойност или просто за забавление, някои хора биха се опитали да Ви отнемат това което имате в героите си, или дори целия профил, като използват множество тактики, трикове, измама и др. за които сега не се сещам.

Ще се опитам да Ви представя начините да се пазите, както и  някои такива начини, чрез които биха се опитали да Ви навредят.

Как да защитите профила си в EVOWOW

  1. Не споделяйте паролата си с никого. Бил той и администратора на сървъра - на него паролата Ви не му е необходима.
  2. Не използвайте лесна парола. Примери: 111111, qwerty, 1010101 и др. подобни. Изберете си трудна например: p3sho-Beka.Na?
  3. Никога не ползвайте една и съща парола. Било то за e-mail адреса Ви или форума ни.
  4. Сменяйте паролата си от време на време - не е задължително, но би обезсърчило лошите момчета.
  5. Поддържайте e-mail адресът си активен - той е опцията Ви за възтановяване на забравена парола.
  6. Ако имате реално и статично ip дори можете да заключите профила си. Това означава, че само от този адрес ще може да се влиза.

Ако следвате тези прости правила, няма да имате проблеми с профила си. Много от потребителите ще потвърдят думите ми.

Размяната на герои/профили е доста "модерно" в Wow обществото ни и е един доста лесен начин за кражбата на профила или част от собствеността на героите Ви. Не се подлъгвайте на подобни предложения - те крият особенно голям риск. Дори да получите потребител и парола - този профил си остава собственост на този, който има достъп до e-mail адресът на профила. На практика винаги може да си поиска нова парола.

Представянето за GM е още един хитър начин за кражбата на паролата на профила Ви. Не знам дали някога сте имали контакти с GM в играта, но въпреки всичко ще дам няколко елементарни начини чрез които да сте убеден че човека отсреща е GM.

GM-ите не се нуждаят от паролата Ви! - GameMasters разполагат с определени команди, които са напълно достатъчни за да изпълняват дейността си. Ако Този който се представя за GM, Ви поиска пролата Ви - то това не е никакъв GM. Бих се радвал да снимате на screenshot подобни индивиди и да ми ги изпращате на Admin Mail

Ето как изглежда написаното от GM чрез /say

Wow GM Chat - Example 1

Ако ГМ поиска да говори с вас на лично - /whisper

Wow GM Chat - Example 2

Wow GM Chat - Example 3

Така изглежда чата с Гм на лично

Wow GM Chat - Example 4

Забележете, че иконката Blizz е винаги преди името. Някои се опитват да я напишат след името си.

Въпреки всичко - казах Ви че един GM/Admin никога не се нуждае от паролата Ви. Ако му се налага да пипа нещо по героя Ви, той просто ще го премести в своя профил и ще влезе с него както вас.

Предложението да Ви направи ГМ. По-банален начин от този на дали има. Пак е свързано със споделяне на паролата Ви.

Ако някога бъдете одобрен за ГМ то Вие няма да бъдете Game Master с вашият профил - ще ви се даде предварително подготвен акаунт.

Заплаха с бан ако не му дадете акаунта или паролата си или нещо друго. - Не се плашете - Пак казвам Гм-ите не се нуждаят от паролата Ви.

Накратко казано с две думи - Пазете си паролата.Автор Автор: EVOWOW Private Wow Server
Последна промяна: 13 Ноември 2013 09:22:16