We're no longer heroes. | EVOWOW Official WOW Server Website
We're no longer heroes.

Цялата статия Цялата статия

We're no longer heroes.

Let's look back at vanilla


We're no longer heroes.
Не става дума за куести или за това как NPC-тата говорят за нас. Говоря за това какво допринесохме за общността.
 
Нека да се върнем към Vanilla и разгледаме, кое ни направи герои.
 
Това бяха малките неща, както случая с Боб.
 
Боб беше свестен играч, той нямаше много време за PVP за да вземе High Warlord <Name>, нито време за тежки и трудни рейдове в BWL. Но той имаше други качества, които го правеха необходим в сървърът. Боб имаше пръстенът, който отваря вратата към Upper Blackrock Spire и това го правеше съществено важен за много групи. Това беше от голяма полза и на Боб, тъй като синия гиър беше в действителност много добър тогава и той много искаше да има Draconian Deflector от последния бос в UBRS. Той беше герой в райд групата, не само защото можеше да отвори вратата, той можеше също да извика дракон по време на Разделящата битка, което винаги беше посрещано с "УАУ ТОВА Е СТРАХОТНО" от играчите, които не са го виждали до сега. И дори когато Боб взе необходимия за него гиър, той все още можеше да вземе по 1 златна монета за всеки играч, който телепортираше до отворената от него врата. Дори ако беше само за отварянето на вратата, без да бъде част от райда, Боб все пак беше герой, защото Боб беше отделил много време за да завърши тази дълга куест поредица.
 
Или Джейн. Джейн също беше герой поради друга причина. Джейн излезе късметлийка и получи Blacksmith рецептата за Lionheart каска. Това е супер рядка рецепта и тази каска се търсеше от всеки Войн. Сега Дйен може да я направи за другите и войните искащи да я имат. Те ще трябва неофициално да се докажат, като съберат всички материали с помоща на своята гилдия и този предмет ще окаже голяма промяна в техния dps. Късметлийския лоот на Джейн беше една чудесна помощ за сървърът.
 
Ние също имахме Джо. Кралят на PVP. Джо имаше много свободно време поради каквато и да било причина. Та Джо, използва това време за PVP и стана един от най-високо оценяваните pvp играчи в сървърът. Когато Джо влезеше в твоята група, победата Ви беше сигурена или поне щеше да има счупени носове и трудно спечелена победа от срещуположната фракция. Лечителите започваха да го лекуват, а останалите му помагаха без да им бъде казвано. Джо ни оправяше настроението. Неговият висок ранг му позволи да си купи невероятен епик гиър (тогава epic гиърът си заслужаваше думата epic), който го направи да се откроява спрямо останалите. Джо в крайна сметка направи видео клипове и стана легенда в сървърът. Той си имаше фенове хейтъри, наричайки го "no lifer", но те бяха далеч от истината. Повечето биха го поздравили за чудесния армор сет или неговата Титла.
 
После се появи Джил. Джил беше един от гуилд мастърите, който управляваше голяма социална гилдия. Поради големия си размер, в тази гилдия се чувстваш като в семейство. Винаги някой си помагаха за нещо. Дяволите да го вземат, не беше толкова отдавна, когато всеки беше готов да дари злато или предмети на всеки в гуилда. В крайна сметка, някои напуснаха за да се включат в друга гилдия, но винаги напускаха със добро и сърцато довиждане преди да напуснат. Също така, Джил ги убеди всички, че кретени, нечестни играчи няма да бъдат толерирани в гилдията. Всеки който се опита открадне loot, ще бъде премахнат и всички ще знаят, кой е бил крадецът. В гилдията на Джил можеше да си сигурен, че винаги ще намериш някой да дойде с теб в Wailing Caverns.
 
Джак и неговия хардкор гилд също бяха разглеждани като герои за това, че носеха екзотични и невиждани до сега Tier 2 армор предмети. Побеждавайки дракони и покорявайки всеки труден райд. (Спомнете си - тогава, рейдовете бяха за 40 играча). За да влезеш в гилдията на Джак е голяма крачка. Това означава, че трябва да бил добър играч в предишния си гуилд, не от тези, които се мъчат в Molten Core. Тестов пробег в Scholomance или Stratholme ще покаже колко добър играч си. Ако познаваш добре класа си и се представиш добре, Джак и неговия гилд ще направят всичко за да получиш необходимият гиър от Molten Core така, че да се справиш добре в BWL и да не се притесняваш от недостиг на DPS или Healing. Понякога Джак и неговите приятели биха влезли на PVP битка и техните екзотични брони биха спечелили предварително или ще обърнат битката в продължително меле на AV земите.
 
Почти всички от тях имаха роля, малка или голяма. Работехме заедно, и липсата на dungeon finder и други търсещи групи инструменти, направи нашата общност да се чувства специална и стегната. Днес? Нищо. Ако не си в добър гуилд, си заседжал да играеш с непознати и части от машината където просто влизаш в райд/група и никой не казва нищо а след това напуска... Това е студена и безчувствена игра в която дори гарнизона не помага.
 
Професиите, също нямат предишния престиж. Защо да събираш материали за нещо, когато просто можеш да гриндиш малко pvp, pve или да правиш дейлита в някоя зона и БООМ имаш предмет по-добър от тези които може ковача или кожар да ти направи.
 
Няма хармония, или специални предмети изисквани от дънжаните. Няма трудни куестове, които изискват ловците да питат останалите ловци как са го минали.
 
Wow е станал... стерилен. Ние вече не сме герои в нашето собствено поле, ние просто сме част от машината и сме заменими.
 
Позволете ни да бъдем герои отново. Нека нашите сървъри, отново станат една общност.
 
Благодаря, че го прочетохте.
 
Автор: Demirgen
Превод по усет: П.

EVOWOW News