Падение ли беше Cataclysm | EVOWOW Official WOW Server Website
Падение ли беше Cataclysm

Цялата статия Цялата статия

Падение ли беше Cataclysm

Мнение за Cataclysm


Падение ли беше Cataclysm

И тъй, мина повече от половин година от половин година, откакто Cataclysm излезе... Много от нас вече играха, къде на официален сървър, къде на пиратски... и не ни хареса новият експанжън.

Цифрите според Близард са трагични. През декември с излизането на експанжъна компанията чупи рекорд по продажби. След това обаче нещата вървят към по-зле... През месец май компанията обявява, че около 600 000 души са напуснали играта. През август е оповестено, че още над 300 000 са си тръгнали. В края на краищата излиза, че близо милион играчи вече не желаят да играят World of Warcraft... Част от този хиатус може да се обясни с мъртвия летен сезон, през който всички са на почивка, но един милион напуснали... това никак не е добре.

И така, какво не ми хареса в Cataclysm?

1. Лош главен антагонист. Поквареният Принц Артас беше страхотен антагонист и историята в Wrath of the Lich King e блестяща. След неговата смърт просто липсва достатъчно силен антагонист. Детуинг не се справя с ролята си достатъчно добре. А и на много хора им писва от дракони във всяка фентъзи игра.

2. Много от новите зони са меко казани пренебрегнати. Много от куестовете не са обновени. Малко са местата, където може да се каже, че са изпипани от съвършенство: Tirisfal Glades, Silverpine Forest, Western Plaguelands, Eastern Plaguelands, Aszhara... Останалите региони просто не са докоснати... Примерите са много: Duskwood е почти непроменен. Arathi Highlands с човешкото кралство на Stromgarde е може би най-голямата излагация по занемаряване. Въобще да не споменаваме непроменените зони на Дренеите и на Блъд Елфите.

3. Близард пропусна уникалната възможност да пресъздаде викторианска архитектура. Това НИКОГА няма да им го простя! Имаше възможност Гилнеас да се превърне в готина зона. За съжаление след приключването на куестовете в Гилнеас градът остава опустошен без мобове, без дори critters... Пълен провал...

4. Много от dungeon-ите са със старо съдържание и със старите босове. Не е отразено развитието в историята при тях.. Типичен пример за занемаряване е Blackrock Spire.

5. Близард постоянно рециклира старо съдържание. Много добра стратегия в началото на Катаклизъм беше да се премахнат първоначално Zul'Gurub и Zul'Aman... За да ги върне в играта само един пач по-късно.

6. PVP e осран и липсва балансиране. Неслучайно една голяма част от напусналите са PVP юзери...

7. Голяма част от сюжета е изплагиатстван директно от филмите, което за мен е най-големият минус на играта. Типичен пример за това е Рамбо (Джон Кийшън в Редридж и Бърнинг Степс) и Индиана Джоунс (като Харисън Джоунс в Улдум).

8. Настоящият World of Warcraft е изпълнен с phasing, което създава усещане, че играта не е MMORPG, а Single Player игра...

9. Липсва достатъчно оригинално развитие на историята. Последната книга на Кристи Голдън - Thrall: Twilight of the Aspect е: 10% добри моменти, 20% посредствени моменти и 70% ПЪЛЕН БОКЛУК...

В общи линии в един момент съжалих, че си дадох парите...

Не знам какви са ви вашите впечатления, ама засега мисля да играя основно Vanilla и Wrath of the Lich King

РЕДАКЦИЯ: Според мен World of Warcraft все още е далеч от тоталния си крах, но определено играта става по-глупава. Това е така, защото престава да обслужва сериозните юзъри, а все се старае да привлича нови и нови хора. Масата хора обаче са лигави идиоти... Вбозяването на играта ще продължи да си личи, особено ако Mists of Pandaria е следващият експанжън. WoW просто се превръща в Hello Kitty Adventure Island

Повече по темата: http://forum.evowow.com/index.php/topic,26095.0.html


EVOWOW News