Новости около Mists of Pandaria | EVOWOW Official WOW Server Website
Новости около Mists of Pandaria

Цялата статия Цялата статия

Новости около Mists of Pandaria

WoW : Mists of Pandaria Новини


Новости около Mists of Pandaria

Вече четири месеца отминаха от обявяването, че следващият експанжън на World of Warcraft ще се казва Mists of Pandaria. Преди да публикувам последните новости, припомням какво знаем до момента. За този експанжън бяха обявени следните неща:

1. Че в него основен акцент ще бъде войната между Алианса и Ордата, като тя ще се развива на нов континент: Пандария

2. Пандария ще се намира в южната част на картата на Азерот и може да се казва Саутренд.

3. Новата раса, която ще може да се играе от всеки от нас, се казва пандарен и на практика представлява антропоморфна панда.

4. Пандарени ще се играят както от играчите на Алианса, така и от играчите на Ордата (макар че не стана ясно много добре как в бетълграундите ще се бият пандарен срещу пандарен)

5. Ще бъде представен и нов клас: Монк.

6. В новия експанжън ще бъде изцяло преработена системата за талантите, която до този момент се считаше за слабото звено на Cataclysm.

7. Mists of Pandaria ще предостави т.нар. калкулатор на таланти.

8. И не на последно място, Mists of Pandaria ще предостави възможност за боеве между компаньоните (т.нар. non-combat pets) - което дава възможност на човек да прави нещо, докато кисне в градовете, чакайки например група за рейд или дънджън.

И така... вече изминават повече от четири месеца, без да имаме някакви съществени новини. Преди известно време бе оповестено, че малко преди излизането на експанжъна ще бъде публикуван пач, по време на който човешкият град Терамор ще бъде унищожен - като това ще доведе до пълното разгръщане на войната между Алианса и Ордата.

И така, до края на Февруари - какви са новостите.

Февруари беше "тихият месец"... Някъде в началото на месеца беше обявено, че в периода между 13 и 15 март ще бъде свикано гигантско медийно събитие, по време на което ще бъдe представена една цялостна картина за предстоящия експанжън.

Но още преди медийното събитие бяха публикувани следните новости, сред които:

Калкулаторът на таланти, публикуван на сайта на Близард, беше обновен някъде на 15-ти февруари. Калкулаторът на таланти до този момент е може би най-критикуваният аспект от експанжъна, и мнозина се притесняват, че героите ще им бъдат прецакани, а талантите им - оплескани. Близард обаче напомня, че калкулаторът на таланти е в процес на продължителна разработка и много от нещата, които виждаме като за начало, няма да бъдат същите.

Друго нещо - в един континент като Пандария (повлиян, естествено, от азиатските пейзажи) ще има якове... И тези якове ще бъдат достъпни като маунтове за езда!!! До този момент не е ясно дали яковете ще бъдат основен маунт за пандарените, но всичко навежда на тази мисъл.

Не на последно място - новата книга на Кристи Голдън, която се казва Tides of War и вероятно ще обхваща събитията около падането на Терамор и дълбоките промени в психиката на Джейна, беше отложена от юни до юли, а сега дори и до края август - така книгата ще бъде публикувана не по-рано от 28 август 2012 година. Тъй като книгата обхваща събития, които вероятно ще включват първичната информация за Mists of Pandaria, е възможно това отлагане да намеква и за отлагане на публикуването на експанжъна и той да не се появи още дълги месеци. Това би било много неприятна новина - Близард искаха да публикуват експанжъна по-скоро, защото си имат неприятни спомени от това как принудиха играчите да играят Icecrown Citadel в продължение на цяла година, преди да излезе Cataclysm (и това отегчи играчите). Никой не би искал цяла година да играем Dragon Soul, Firelands и дънждъните на Cataclysm... Близард първоначално обеща, че Mists of Pandaria ще бъде публикуван по-скоро от предишни експанжъни, но не се ангажира с дата и казаха - когато експанжънът е готов, тогава. Освен това, съдейки по предишни години, историята показва, че компанията не винаги се справя в прилично време.


EVOWOW News